Schrijftraining & -coaching voor je boek

Schrijfcoaching & redactie

Schrijfcoaching &  redactie

Soms is het prettig om iemand naar jouw tekst te laten kijken met een geheel objectieve blik. Een redacteur die jou bruikbare schrijftips geeft op het moment dat jij ze nodig hebt. Dit totaalpakket biedt het allemaal!  

Ik werk met het verhaal dat voor me ligt en zal nooit jouw schrijfstijl proberen te veranderen. Wel kijk ik naar wat jouw verhaal ten goede kan komen, in jouw ‘tone of voice’. Jouw lezers wachten op jouw verhaal, en dat respecteer ik ten zeerste! Dus geen strepen door je tekst, wel samen het doel om het allerbeste uit jouw boek te halen.

Dit pakket is voor jou als je:

l

Een redacteur zoekt die meekijkt naar de structuur en opbouw van je boek

l

Overleg en coaching kunt gebruiken

l

Het schrijven van je flaptekst liever uit handen geeft

l

Een redacteur zoekt die alles uit jouw boek wil halen

INCLUSIEF:

Manuscriptredactie, 2 coachingsgesprekken 

Bij redactie kruip ik als het ware in de huid van jouw lezer. Redactie is daardoor ingrijpender dan correctie: als een zin niet lekker loopt, dan doe ik een suggestie zodat deze net wat lekkerder leest. Dit doe ik via ‘Wijzigingen bijhouden’ in Word zodat jij altijd kunt zien wat ik heb aangepast. Soms plaats ik opmerkingen wanneer ik denk dat tekst vragen op zou kunnen roepen bij lezers. Ik haal tikfouten eruit, en kijk naar de opbouw van zinnen, maar ook naar de opbouw van je verhaal, je personages, spanningsboog en structuur.

Na deze redactieronde stuur ik je de geredigeerde versie retour. Jij kunt de aanpassingen dan wel of niet doorvoeren. Vervolgens stuur je mij jouw aangepaste versie en voer ik een tweede redactie uit. 

Tijdens het schrijven plannen we tevens 2 coachingsgesprekken in op momenten die voor jou goed uitkomen.

Kosten

Ik maak per manuscript een offerte. Hiervoor redigeer ik een paar pagina’s van jouw manuscript, dat doe ik kosteloos. Zo krijg ik een impressie van de redactie die jouw manuscript nodig heeft. En krijg jij een indruk of ik de juiste redacteur ben voor jouw boek.

Daarna bespreken we het verdere plan van aanpak.

Twijfel je nog?

Vind hier antwoorden op veelgestelde vragen

Maar ik ben nog aan het schrijven, moet ik wachten totdat mijn boek af is?
Nee, hoe eerder je contact opneemt, hoe beter. Ik kijk mee, en coach je tijdens het schrijven. Ben je net begonnen, ook dan kunnen we alvast starten. Het pakket ‘Zorgeloos je boek uitgeven’ is een goede optie.
Maar het kan nog een tijdje duren voordat mijn manuscript klaar is.

Dat is geen enkel probleem, je betaalt het bedrag dan in twee delen: een deel tijdens het schrijven, na ons eerste contact. De rest betaal je pas als je manuscript de eindredactie heeft gehad.

Ik zie geen tarieven op de website, waarom is dat?

Dat klopt. Ieder boek is anders, en daardoor is ook iedere redactie anders. Vandaar dat ik vooraf niet kan zeggen wat de redactie van jouw boek zal gaan kosten. Het voordeel is dat je alleen betaalt voor wat jouw manuscript nodig heeft.

Nadat ik een aantal pagina’s van jouw manuscript (kosteloos) heb geredigeerd, kan ik precies aangeven wat jouw boek nodig heeft. Alleen correctie? Een lichte redactie of juist een uitgebreide redactieronde? Je ontvangt een offerte op maat, en daarmee halen we het beste uit jouw boek! 

Ik heb toch proeflezers? Heb ik dan wel manucriptredactie nodig?

Jouw proeflezers zijn goud waard! Ze kunnen je al een heel eind op weg helpen wat betreft je verhaal. Zij zijn op een andere manier betrokken bij jouw boek dan ik als redacteur. Mijn blik is vooral gericht op of je verhaal ‘klopt’: heeft je hoofdpersoon in het begin van je verhaal bijvoorbeeld blauwe ogen en bruine krullen, dan is het prettig dat ze die aan het eind ook nog steeds heeft, en niet – zonder naar de kapper te zijn geweest – ineens met lang blond, steil haar in een scène verschijnt. En omdat ik een zakelijke relatie met jou aanga, kan ik dit ook veel gemakkelijk bespreekbaar maken dan jouw proeflezers.

Ik schrijf veel series, is dat een nadeel?
Juist niet! Het voordeel is dat ik je vorige verhalen ken, en dus ook over de serie heen kan letten op consistentie. Zo wordt jouw serie nog beter!
Ik schrijf thrillers, kan ik ook bij jou terecht?

Jazeker! De genres Chicklit, Romance, Feelgood, NA en Non-fictie zijn mijn specialiteit. Voor andere genres kun je ook goed bij mij terecht.

Ik geef ook via reguliere uitgevers uit, maakt dat uit?

Nee hoor, ik redigeer ook voor uitgevers. De uitgever kan contact opnemen voor een offerte.

Hoe werkt het?

Neem contact me op via mail of contactformulier.

Geef aan of je interesse hebt in Correctie- & Consistentieproof, Manuscriptredactie & Meer of Zorgeloos je boek uitgeven. Twijfel je over welk pakket het beste bij je past? We kijken samen wat de mogelijkheden zijn die voor jouw boek van toepassing zijn.

Meestal vraag ik je een deel van je manuscript te sturen, zo’n 1500 woorden. Deze krijg je dan geredigeerd retour in Word. Via ‘Wijzigingen bijhouden’ en ‘Opmerkingen’ kun je precies zien wat ik heb aangepast en welke opmerkingen of suggesties ik geef. Niet alleen de ‘tips’ zie je terug, ook de ‘tops’ zet ik in de opmerkingen. Ongeacht of er een klik is, is deze redactie kosteloos. Uiteraard hoop ik dat je tevreden bent en ik je verder kan helpen met de redactie van je boek.

Zie je het zitten om mij jou te laten helpen het beste uit jouw boek te halen, dan maken we daarna samen een planning; deze is flexibel en ik pas me aan jouw tempo aan. Schrijf je sneller dan verwacht, dan help ik je zodra jij aangeeft klaar te zijn. Duurt het schrijven iets langer dan gepland? Ook dit is geen enkel probleem!

Wil jij…

Z

Een gedegen redactie voor je boek?

Z

Samenwerken met een redacteur die jouw genre goed kent?

Z

Een betaalbare manier om 100% uit je boek te halen?

GRATIS

MANUSCRIPTREDACTIE
AANVRAGEN

voor de eerste 1500 woorden

GRATIS

MANUSCRIPT-REDACTIE
AANVRAGEN

voor de eerste 1500 woorden

11 + 3 =