Schrijftraining & -coaching voor je boek

Schrijfcoaching                    

Schrijfcoaching 

Soms is het prettig om iemand naar jouw tekst te laten kijken met een geheel objectieve blik. Een redacteur die jou bruikbare schrijftips geeft op het moment dat jij ze nodig hebt. Dit totaalpakket biedt het allemaal!  

Ik werk met het verhaal dat voor me ligt en zal nooit jouw schrijfstijl proberen te veranderen. Wel kijk ik naar wat jouw verhaal ten goede kan komen, in jouw ’tone of voice’. Jouw lezers wachten op jouw verhaal, en dat respecteer ik ten zeerste! Dus geen strepen door je tekst, wel samen het doel om het allerbeste uit jouw boek te halen.

Schrijfcoaching is voor jou als je:

l

Een redacteur zoekt die meekijkt naar de structuur en opbouw van je boek

l

Meedoet aan een schrijfwedstrijd en wil dat ik feedback geef op je inzending

l

Het schrijven van je flaptekst liever uit handen geeft

l

Een redacteur zoekt die alles uit jouw boek wil halen

Coaching op maat!

Net begonnen met het schrijven van je boek of al een eind op weg? Coaching kan op ieder moment!

Bij coaching & redactie kruip ik als het ware in de huid van jouw lezer. Als een zin niet lekker loopt, dan doe ik een suggestie zodat deze net wat lekkerder leest. Dit doe ik via ‘Wijzigingen bijhouden’ in Word zodat jij altijd kunt zien wat ik heb aangepast. Soms plaats ik opmerkingen wanneer ik denk dat tekst vragen op zou kunnen roepen bij lezers. Ik haal tikfouten eruit, en kijk naar de opbouw van zinnen, maar ook naar de opbouw van je verhaal, je personages, spanningsboog en structuur.

Na deze redactieronde stuur ik je de geredigeerde versie retour. Jij kunt de aanpassingen dan wel of niet doorvoeren. Vervolgens kunnen we eventueel een coachingsgesperk inplannen.

Ben je net begonnen met het schrijven van je boek? Dan plannen we een coachingsgesprek in waarin ik je op weg help met onder andere de structuur van je verhaal.

Kosten

Schrijf je een boek? Ik maak per schrijfcoaching een offerte en een coachingsplan. Zo krijgen jij en je verhaal exact wat nodig is om het beste uit je verhaal te halen! Wil je dat ik meekijk naar je inzending voor een schrijfwedstrijd? De kosten bedragen 10 euro per 1000 woorden. Hiervoor redigeer ik je inzending en ontvang je een beknopt leesverslag met tips en tops.

Twijfel je nog?

Vind hier antwoorden op veelgestelde vragen

Maar ik ben nog aan het schrijven, moet ik wachten totdat mijn boek af is?

Nee, hoe eerder je contact opneemt, hoe beter. Ik kijk mee, en coach je tijdens het schrijven. Ben je net begonnen met schrijven, ook dan kunnen we alvast starten en kan ik je voorzien van waardevolle tips voor het schrijven van je boek. 

Wat kost schrijfcoaching?

De kosten van schrijfcoaching bedragen 55 euro per uur (inclusief btw). 

Doe je mee aan een schrijfwedstrijd? Dan zijn de kosten 10 euro per 1000 woorden (voor maximaal 3500 woorden).

Ik heb toch proeflezers? Heb ik dan wel schrijfcoaching nodig?

Jouw proeflezers zijn goud waard! Ze kunnen je al een heel eind op weg helpen wat betreft je verhaal. Zij zijn op een andere manier betrokken bij jouw boek dan ik als coach. Mijn blik is vooral gericht op of je verhaal ‘klopt’: heeft je hoofdpersoon in het begin van je verhaal bijvoorbeeld blauwe ogen en bruine krullen, dan is het prettig dat ze die aan het eind ook nog steeds heeft, en niet – zonder naar de kapper te zijn geweest – ineens met lang blond, steil haar in een scène verschijnt. En omdat ik een zakelijke relatie met jou aanga, kan ik dit ook veel gemakkelijk bespreekbaar maken dan jouw proeflezers.

Ik schrijf veel series, is dat een nadeel?
Juist niet! Het voordeel is dat ik je vorige verhalen ken, en dus ook over de serie heen kan letten op consistentie. Zo wordt jouw serie nog beter!
Ik doe mee aan een schrijfwedstrijd, kan ik ook bij jou terecht?

Jazeker! Ik redigeer je inzending, en je ontvangt een beknopt leesverslag met tips en tops. De kosten bedragen 10 euro per 1000 woorden. Dat is inclusief btw, met een maximum van 3500 woorden. Is de inzending langer dan 3500 woorden, dan geldt het coachingstarief van 55 euro per uur (inclusief btw).

Kun je me helpen een uitgever te benaderen?

Jazeker! Ik kan je helpen met het schrijven van een synopsis en de juiste uitgever zoeken. Ik weet waar uitgevers op letten, dus doe er je voordeel mee!