Schrijftraining & -coaching voor je boek

Redactiespecialist

Mijn missie is om het beste uit jouw tekst te halen, en het doel te bereiken dat jij voor ogen hebt. En daar helpen en begeleiden we je graag bij!

Hoe werkt het?
Elke tekst is anders en is vraagt om een andere redactiemethode. Stuur mij daarom een deel van jouw tekst (1-5 pagina’s) en je ontvangt van mij kosteloos de geredigeerde tekst retour. Dat geeft jou een indicatie van de aanpassingen en opmerkingen, en of je het aandurft met mij als redacteur van jouw tekst.

Heb je vragen over de opbouw en structuur van de tekst, de structuur van jouw tekst?
Neem dan contact met me op terwijl je aan het schrijven bent. Dan heb ik handige schrijftips en coach ik je de juiste richting op! Dat schrijft niet alleen prettiger; je tekst is ook nog eens sneller klaar!

Welke redactiemethoden zijn er? 

Correctie
Bij een correctieronde zorg ik ervoor dat je tekst foutloos aan je wordt teruggestuurd. Ik let onder andere op tikfouten, dubbele spaties en spelling.

Redactie
Redactie houdt in dat ik let op:
– De tekst zelf: de zinsopbouw, taalgebruik en interpunctie? Uiteraard voer ik ook een correctieronde uit.
– De boodschap: de opbouw en structuur van de tekst.

Wordbestand
Ik werk graag met Word: ik verwerk de mogelijke aanpassingen via ‘Wijzigingen bijhouden’ en plaats ‘Opmerkingen’ met suggesties voor je tekst. Zo kun je zelf, nadat je het bestand van mij retour krijgt, bepalen welke aanpassingen jij geschikt vindt voor je tekst. De correctie voer ik wel direct door, zodat je daar geen rekening mee hoeft te houden.

Vragen? Meer weten of een offerte aanvragen voor de redactie of correctie van een tekst? Neem dan contact op met Iris Bouwman.