Schrijftraining & -coaching voor je boek

Manuscriptredactie & Meer

Manuscriptredactie & Meer

Complete manuscriptredactie inclusief eindcorrectie.

Wil je je professionaliteit vergroten en je geen zorgen hoeven maken over de redactie van je boek? En niet nog eens apart betalen voor de eindcorrectie en eventueel persklaarmaken? Met dit pakket weet je exact waar je aan toe bent en heb je een complete manuscriptredactie van A tot Z!

Dit pakket is voor jou als je:

l

De afronding van je manuscript wilt overlaten aan een professionele redacteur

l

Jouw eigenheid van schrijven belangrijk vindt

l

Een betaalbare manier zoekt om 100% uit je boek te halen

l

Wilt terugvallen op een redacteur die jouw genre goed kent

INCLUSIEF:

Uitgebreide manuscriptredactie & eindcorrectie

Bij redactie kruip ik als het ware in de huid van jouw lezer. Redactie is daardoor ingrijpender dan correctie: als een zin niet lekker loopt, dan pas ik die aan zodat deze net wat lekkerder leest.

Dit doe ik via ‘Wijzigingen bijhouden’ in Word zodat jij altijd kunt zien wat ik heb aangepast. Soms plaats ik opmerkingen wanneer ik denk dat tekst vragen zou kunnen oproepen bij lezers. Ik haal tikfouten eruit, kijk naar de opbouw van zinnen, maar ook naar van de opbouw van je verhaal, je personages, spanningsboog en structuur. 

Na deze eerste redactieronde stuur ik je de geredigeerde versie retour. Jij kunt de aanpassingen dan wel of niet doorvoeren. Vervolgens stuur je mij jouw aangepaste versie en voer ik de eindcorrectie uit. Daarna is je verhaal klaar om uit te geven!

Kosten

Ik maak per manuscript een offerte. Hiervoor redigeer ik een paar pagina’s van jouw manuscript; dit doe ik kosteloos. Zo krijg ik een impressie van de redactie die jouw manuscript nodig heeft. En krijg jij een indruk of ik de juiste redacteur ben voor jouw boek.

Daarna bespreken we het verdere plan van aanpak.

Wil je alleen maar manuscriptredactie, dus zonder eindcorrectie, vraag dan hiervoor een offerte aan!

Twijfel je nog?

Vind hier antwoorden op veelgestelde vragen

Maar ik ben nog aan het schrijven, moet ik wachten totdat mijn boek af is?
Nee, hoe eerder je contact opneemt, hoe beter. Ik kijk mee, en coach je tijdens het schrijven. Ben je net begonnen, ook dan kunnen we alvast starten. Het pakket ‘Zorgeloos je boek uitgeven’ is een goede optie.
Het kan nog een tijdje duren voordat mijn manuscript klaar is.

Dat is geen enkel probleem! We maken een voorlopige planning en die kan altijd aangepast worden. Voordeel is dat ik tijdens het schrijven al met je mee kan kijken en ik tijd inruim voor redactie zodra jij klaar bent met schrijven. 

Ik zie geen tarieven op de website, waarom is dat?

Dat klopt. Ieder boek is anders, en daardoor is ook iedere redactie anders. Vandaar dat ik vooraf niet kan zeggen wat de redactie van jouw boek zal gaan kosten. Het voordeel is dat je alleen betaalt voor wat jouw manuscript nodig heeft.

Nadat ik een aantal pagina’s van jouw manuscript (kosteloos) heb geredigeerd, kan ik precies aangeven wat jouw boek nodig heeft. Alleen correctie? Een lichte redactie of juist een uitgebreide redactieronde? Je ontvangt een offerte op maat, en daarmee halen we het beste uit jouw boek! 

Ik heb toch proeflezers? Dan heb ik toch geen redactie nodig?

Jouw proeflezers zijn goud waard! Ze kunnen je al een heel eind op weg helpen wat betreft je verhaal. Zij zijn op een andere manier betrokken bij jouw boek dan ik als redacteur. Mijn blik is vooral gericht op of je verhaal ‘klopt’: heeft je hoofdpersoon in het begin van je verhaal bijvoorbeeld blauwe ogen en bruine krullen, dan is het prettig dat ze die aan het eind ook nog steeds heeft, en niet – zonder naar de kapper te zijn geweest – ineens met lang blond, steil haar in een scène verschijnt. En omdat ik een zakelijke relatie met jou aanga, kan ik dit ook veel gemakkelijk bespreekbaar maken dan jouw proeflezers.

Ik schrijf veel series, is dat een nadeel?
Juist niet! Het voordeel is dat ik je vorige verhalen ken, en dus ook over de serie heen kan letten op consistentie. Zo wordt jouw serie nog beter!
Ik schrijf thrillers, kan ik ook bij jou terecht?

Jazeker! De genres Chicklit, Romance, Feelgood, NA en Non-fictie zijn mijn specialiteit. Voor andere genres kun je ook goed bij mij terecht.

Ik geef ook via reguliere uitgevers uit, maakt dat uit?

Nee hoor, ik redigeer ook voor uitgevers. De uitgever kan contact opnemen voor een offerte.

Hoe werkt het?

Neem contact me op via mail of contactformulier.

Geef aan of je interesse hebt in Correctie- & Consistentieproof, Manuscriptredactie & Meer of Zorgeloos je boek uitgeven. Twijfel je over welk pakket het beste bij je past? We kijken samen wat de mogelijkheden zijn die voor jouw boek van toepassing zijn.

Meestal vraag ik je een deel van je manuscript te sturen, zo’n 1500 woorden. Deze krijg je dan geredigeerd retour in Word. Via ‘Wijzigingen bijhouden’ en ‘Opmerkingen’ kun je precies zien wat ik heb aangepast en welke opmerkingen of suggesties ik geef. Niet alleen de ‘tips’ zie je terug, ook de ‘tops’ zet ik in de opmerkingen. Ongeacht of er een klik is, is deze redactie kosteloos. Uiteraard hoop ik dat je tevreden bent en ik je verder kan helpen met de redactie van je boek.

Zie je het zitten om mij jou te laten helpen het beste uit jouw boek te halen, dan maken we daarna samen een planning; deze is flexibel en ik pas me aan jouw tempo aan. Schrijf je sneller dan verwacht, dan help ik je zodra jij aangeeft klaar te zijn. Duurt het schrijven iets langer dan gepland? Ook dit is geen enkel probleem!

Wil jij…

Z

Een gedegen redactie voor je boek?

Z

Samenwerken met een redacteur die jouw genre goed kent?

Z

Een betaalbare manier om 100% uit je boek te halen?

GRATIS

MANUSCRIPTREDACTIE
AANVRAGEN

voor de eerste 1500 woorden

GRATIS

MANUSCRIPT-REDACTIE
AANVRAGEN

voor de eerste 1500 woorden

7 + 11 =