Schrijftraining & -coaching voor je boek

Correctie- & Consistentieproof

Correctie- & Consistentieproof

Misschien heb je het zelf weleens meegemaakt: je hebt je boek geschreven en door vele mensen in je omgeving laten lezen. Je bent ervan overtuigd dat alle taalfouten eruit zijn. Met een gerust hart geef je het uit, wachtend op de eerste recensies. Maar dan gebeurt het; je krijgt opmerkingen over taalfoutjes of inconsistenties! Dat is met dit pakket helemaal verleden tijd!

Dit pakket is voor jou als je:

l

Je professionaliteit wilt vergroten

l

Je boek zonder taalfoutjes bij je lezer wilt krijgen

l

Snel je gecorrigeerde manuscript retour wilt krijgen

l

Je wilt richten op schrijven en marketen van je boek

l

Verhaal inhoudelijk geen aanpassingen of feedback nodig heeft

l

Af wilt zijn van recensies die gaan over taalfoutjes

INCLUSIEF:

Tekstcorrectie & consistentiecheck

Bij correctie ontdoe ik jouw manuscript van taalfoutjes, tikfoutjes en ‘kromme zinnen’. Na correctie stuur ik jouw manuscript retour en is het in principe klaar om uit te geven. Mocht ik inhoudelijke dingen tegenkomen, dan laat ik je dat uiteraard weten, maar pas deze niet aan tijdens de correctie. De planning maken we samen.

Kosten

Ik maak per manuscript een offerte. Hiervoor redigeer ik een paar pagina’s van jouw manuscript; dit doe ik kosteloos. Zo krijg ik een impressie van de correctie die jouw manuscript nodig heeft. En krijg jij een indruk of ik de juiste redacteur ben voor jouw boek.

Daarna bespreken we het verdere plan van aanpak.

 

Twijfel je nog?

Vind hier antwoorden op veelgestelde vragen

Maar ik ben nog aan het schrijven, moet ik wachten totdat mijn boek af is?
Nee, hoe eerder je contact opneemt, hoe beter. Ik kijk mee, en coach je tijdens het schrijven. Ben je net begonnen, ook dan kunnen we alvast starten. Het pakket ‘Zorgeloos je boek uitgeven’ is een goede optie.
Maar het kan nog een tijdje duren voordat mijn manuscript klaar is.
Dat is geen enkel probleem! We maken een voorlopige planning en die kan altijd aangepast worden. Voordeel is dat ik tijdens het schrijven al met je mee kan kijken en ik tijd inruim voor redactie zodra jij klaar bent met schrijven.
Ik zie geen tarieven op de website, waarom is dat?
Dat klopt. Ieder boek is anders, en daardoor is ook iedere redactie anders. Vandaar dat ik vooraf niet kan zeggen wat de redactie van jouw boek zal gaan kosten. Het voordeel is dat je alleen betaalt voor wat jouw manuscript nodig heeft.

Nadat ik een aantal pagina’s van jouw manuscript (kosteloos) heb geredigeerd, kan ik precies aangeven wat jouw boek nodig heeft. Alleen correctie? Een lichte redactie of juist een uitgebreide redactieronde? Je ontvangt een offerte op maat, en daarmee halen we het beste uit jouw boek!

Ik heb toch proeflezers? Heb ik dan nog wel manuscriptredactie nodig?
Jouw proeflezers zijn goud waard! Ze kunnen je al een heel eind op weg helpen wat betreft je verhaal. Zij zijn op een andere manier betrokken bij jouw boek dan ik als redacteur. Mijn blik is vooral gericht op of je verhaal ‘klopt’: heeft je hoofdpersoon in het begin van je verhaal bijvoorbeeld blauwe ogen en bruine krullen, dan is het prettig dat ze die aan het eind ook nog steeds heeft, en niet – zonder naar de kapper te zijn geweest – ineens met lang blond, steil haar in een scène verschijnt. En omdat ik een zakelijke relatie met jou aanga, kan ik dit ook gemakkelijker bespreekbaar maken dan jouw proeflezers.
Ik schrijf veel series, is dat een nadeel?
Juist niet! Het voordeel is dat ik je vorige verhalen ken, en dus ook over de serie heen kan letten op consistentie. Zo wordt jouw serie nog beter!
Ik schrijf thrillers, kan ik ook bij jou terecht?
Jazeker! De genres Chicklit, Romance, Feelgood, NA en Non-fictie zijn mijn specialiteit. Voor andere genres kun je ook goed bij mij terecht.
Ik geef ook via reguliere uitgevers uit, maakt dat uit?
Nee hoor, ik redigeer ook voor uitgevers. De uitgever kan contact opnemen voor een offerte.
Hoe werkt het?
Neem contact me op via mail of contactformulier.

Geef aan of je interesse hebt in Correctie- & Consistentieproof, Manuscriptredactie & Meer of Zorgeloos je boek uitgeven. Twijfel je over welk pakket het beste bij je past? We kijken samen wat de mogelijkheden zijn die voor jouw boek van toepassing zijn.

Meestal vraag ik je een deel van je manuscript te sturen, zo’n 1500 woorden. Deze krijg je dan geredigeerd retour in Word. Via ‘Wijzigingen bijhouden’ en ‘Opmerkingen’ kun je precies zien wat ik heb aangepast en welke opmerkingen of suggesties ik geef. Niet alleen de ‘tips’ zie je terug, ook de ‘tops’ zet ik in de opmerkingen. Ongeacht of er een klik is, is deze redactie kosteloos. Uiteraard hoop ik dat je tevreden bent en ik je verder kan helpen met de redactie van je boek.

Zie je het zitten om mij jou te laten helpen het beste uit jouw boek te halen, dan maken we daarna samen een planning; deze is flexibel en ik pas me aan jouw tempo aan. Schrijf je sneller dan verwacht, dan help ik je zodra jij aangeeft klaar te zijn. Duurt het schrijven iets langer dan gepland? Ook dit is geen enkel probleem!

Wil jij…

Z

Een gedegen redactie voor je boek?

Z

Samenwerken met een redacteur die jouw genre goed kent?

Z

Een betaalbare manier om 100% uit je boek te halen?

GRATIS

MANUSCRIPTREDACTIE
AANVRAGEN

voor de eerste 1500 woorden

GRATIS

MANUSCRIPT-REDACTIE
AANVRAGEN

voor de eerste 1500 woorden

11 + 11 =